Transformator halogeenverlichting kapot

Welke transformator heb ik nodig voor mijn 12V lampen? Gisteravond ging opeens mijn halogeenlamp uit. Een paar maanden terug had ik al eens het probleem dat ik de schakelaar soms een paar . Ik heb volt halogeenverlichting, moet ik ook de transformator.

De trafo voor mijn halogeen spotjes is kapot.

Mijn kennis van elektronica gaat niet verder dan dat ik weet dat ik mijn vingers niet het . Meer resultaten van gathering. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een trafo voor LED? Lees de tips en tricks hier.

Beste, In mijn plafond in de keuken (plastieken planchetten) zijn een 10-tal halogeenspots ingebouwd (50W- 12V). Nu blijkt (volgens Philips) dat je halogeenspots niet zomaar kunt vervangen door LED spots. Je moet dan ook de transformator vervangen voor . In principe zou je de lampjes in serie kunnen zetten, maar uit het feit dat je de vraag stelt leid ik af dat je weinig van elektriciteit weet en dan zou ik werken met .

Opletten: je mag niet zomaar 12v halo vervangen door le dat hangt af van de transformator. Als het een gewikkelde is mag het wel, anders niet! De originele trafo wordt niet meer geleverd door de . De transformator van de spotjes ligt op de lamellen van het plafond. Met deze transformatoren flikkeren led lampen ongeveer een 50X per seconde ( niet zichtbaar met het blote oog). Spanningspieken worden niet gefilter wat . Ik heb een halogeenverlichting met koudlichtspiegelampen.

Sommige halogeenlampen werken met een transformator. Dus als het volgende lampje kapot gaat, vervang het dan niet door halogeen, . Daarom zijn veel halogeenspots. Varilight LED Trafo 50W 12VAC 35A IPCV Triac-dim . Elektronische halogeen transformatoren bij Conrad.

LED verlichting is véél zuiniger dan halogeenspots. Een transformator ( trafo ) zet 2volt om in volt. Meestal is een trafo ingebouwd in de armatuur. Is dat niet het geval, dan staat op de verpakking meestal .

Wanneer het gaat om 12-volts halogeenverlichting met een transformator , is een. Halogeenlampen van 12V dienen steeds gebruikt te worden met een transformator. Door de grote lichtopbrengst is (eco-) halogeen verlichting energiezuiniger dan.

V LED lampen hebben speciale eisen voor transformatoren. Het gevolg: lampen gaan niet aan, ze gaan kapot door piekspanningen, ze brommen, . De armatuur in de afzuigkap is of voorzien van een dimmer of van een trafo met een stukje elektronica die zelf ook een spanning nodig heeft .